maig 18, 2020

ACTIVITATS

Tipologia d’activitats que es duen a terme a la ludoteca TocaJoc:


· JOCS DE CREATIVITAT

Connectar amb la música, les arts plàstiques, el teatre o la lectura a través del joc ens permet desenvolupar i fomentar la creativitat i la sensibilitat vers l’art. Exemples: jocs d’expressió corporal, recreació de situacions, representacions de contes, jocs amb cançons i danses.


· JOCS D’ENGINY

Enigmes i trencaclosques, són jocs perfectes per a estimular el cervell, activar la matèria gris i aprendre a pensar i raonar.
Exemples: endevinalles, cub rubick, trencaclosques.

· JOCS I NOVES TECNOLOGIES

Són bones per a treballar, no només en la consolidació de l’aprenentatge d’uns coneixements, sinó també per a treballar la psicomotricitat, l’atenció i la concentració, entre d’altres. Exemples: minijocs d’Internet, Wii, dinamització de cerca d’informació, familiarització amb el material tecnològic.


· JOCS DE ROL I D’ESTRATÈGIA

Posar-se al lloc d’un altre, actuant com ell actuaria, deixant de ser un mateix per una estona i havent de complir uns objectius concrets és una molt bona i divertida manera d’adquirir consciència al voltant de les normes i  els valors.


· JOCS DE TAULA

Jocs que combinen atzar i estratègia, entre d’altres factors. Tot i ser un tipus de joc força estàtic, comporten una important activitat mental així com el treball de l’atenció, el control i la concentració. Han de conviure els jocs de taula clàssics (parxís, oca, cartes, escacs) amb aquells més actuals.


· JOCS DEL MÓN

Coneixent jocs de diverses parts del món podem aprendre també algunes coses sobre les cultures que hi ha al darrera i les nostres similituds i diferències amb elles. Exemples: jocs de l’Antiga Roma, jocs nòrdics, jocs d’indis, jocs medievals.


· JOCS POPULARS I TRADICIONALS

Activitats i jocs individuals o col·lectius, transmesos de generació en generació, mantinguts intactes, innovats o modificats. Per a desenvolupar en espais oberts o tancats i treballant la ment o el cos.